Leikitkö ajatuksella käyttää keraamisen laattalattiaa, mutta et kestä ajatusta puun lämmön jättämisestä? Hybridilattiat, joissa on sekä puisia että keraamisia laattoja, voivat olla oikea ratkaisu sinulle. Tämän lähestymistavan avulla voit yhdistää keramiikan terävän toimivuuden puun lämmön ja luonnollisen kauneuden kanssa. Tässä on neljä parasta tapaa yhdistää puiset ja keraamiset laatat yhteen lattiassa. Minkä tyylin sinä valitset kotiisi?
1. Korkean käytön alue
Yleisin ja perinteisin tapa luoda hybridipuu-keraaminen lattia on paljon käytetty alue oven vieressä. Etu- tai takaovessa sijaitseva väliovialue on laatoitettu luomaan täydellisen ratkaisun vilkkaasti liikennöidylle alueelle. Koska sisäänkäynnit saavat paljon kävijöitä, keraaminen laatoitus on ilmeinen valinta kovaa kulutusta kestävään pintaratkaisuun. Keramiikka on erityisen kovaa, vaikka se on helppo puhdistaa. Tämä tekee siitä käytännöllisen ratkaisun mihin tahansa kotiin, kun luot kengille ja saappaille alueen etäälle puulaatoistasi. Kaakeloidun alueen luominen ulko-oven lähelle antaa sinun pitää puulaattosi kauniin ja koskemattoman näköisenä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kolhuista, naarmuista, kulumisesta tai repeytymisestä.
2. Laatoitettu saari
Kaakeloitu alue huoneen keskellä tai ruokapöydän alla on käytännöllinen tapa käyttää keraamisia laattoja puulattialla. Keskeisten laattojen ja ympäröivien puisten lattialautojen välinen kontrasti tekee tästä lähestymistavasta erittäin ainutlaatuisen, mielenkiintoisen ja luovan. Suosittu malli on tummaksi petsatut puiset lattialaudat, joissa on neliön tai kuusikulmaisen keraamisten laattojen “pilvi” keskeisesti sijoitetun ruokapöydän alla. “Kaakeloitu saari” voi auttaa ketään luomaan ainutlaatuisen keskipisteen huoneeseensa.
3. Lomitettu
Toinen tapa luoda hybridisekoitus keraamisia ja puisia laattoja on lomittaa ne kohtaamisalueella. Puolet huoneesta voi olla puuparkettilattia, jossa on toisiinsa lukittavat puulaatat. Siellä missä nämä puulaatat kohtaavat keraamiset laatat, puulaatat ovat ‘lomitettu’ keraamisten laattojen väliin ja päinvastoin. Tämä antaa lattialle mukavan sekoituksen puun ja keramiikan välillä ilman jyrkkiä jakoviivoja.
4. Katkaisu
Suosittu tapa sekoittaa puisia ja keraamisia laattoja keittiössä ja kylpyhuoneessa on tehdä selvä rajapiste näiden kahden materiaalin välillä. Saatat esimerkiksi pitää parempana puuta keittiön pöydän alla ja laattoja pesualtaan ja kaapin ympärillä, missä vettä todennäköisemmin roiskuu. Vastaavasti kylpyhuoneessa voit laatoittaa pesualtaan ja kylpyammeen ympärille ja jättää huoneen kehän puisilla laatoilla. Tämä on silmiinpistävä mutta käytännöllinen ratkaisu, sillä säästät puulaatat tehokkaasti kosteuden aiheuttamilta ongelmilta. Kosteus ei vaikuta keraamisiin laattoihin, ja ne ovat hyvä valinta alueille, joissa kosteus todennäköisesti joutuu kosketuksiin lattian kanssa.
Johtopäätös
Jos harkitset keraamisia laattoja Calgaryssa seuraavaan saneerausprojektiisi, mutta et ole valmis menemään ilman puuta kokonaan, näiden neljän idean pitäisi innostaa sinua. Mitä hybridilattiaideoita olet nähnyt? Kerro meille kokemuksesi alla olevassa kommentissa!

Comments are closed.